’s avonds op een leeg basketbalveldje

Als enige tijd (zeg maar maanden) had ik dit veldje op het oog om eens foto’s van te maken. Opvallend aan dit veldje, voor mij, was de verlichting ’s avonds.  Een basketbalbord met aan weerszijden een lantarenpaal. Het licht raakt het bord net. En gisteren heb ik m’n stoute schoenen aangetrokken en ben er heen gereden om er foto’s van proberen te maken. En dat viel niet mee ! donker betekent lange sluitertijden (van 8 tot 30 seconden). En betekent dus geduld hebben. En da’s best lastig als het zo verschrikkelijk koud is. Na 2 uurtjes foto’s maken waren m’n handen zo koud dat ik m’n vingers amper meer kon bewegen. Ook m’n tenen voelde ik niet meer.

Dit is het resultaat van deze mini-avondshoot. Ik heb deze foto’s niet als serie behandeld, maar als losse individuele foto’s met elk hun eigen bewerking. Uit dit veldje, hoe klein ook, is nog veel meer te halen, maar ik ben nu aardig tevreden voor deze eerste keer. Op m’n lijstje staan nog meer locaties om ’s avonds foto’s te maken. Hopelijk is het dan niet zo koud.

empty field

empty field

empty field

empty field

Comments

comments

This Article Has 2 Comments
  1. Ron Cromberge

    Gave platen!

    Jammer van de straatlantarens op foto 1 (Kan je ze niet weg shoppen?)
    En waar is de tekening op de witte plaat gebleven?

  2. marco

    Dat shoppen ga ik misschien nog wel eens doen. En die tekening was er nooit 😉 Foto 1 en 3 zijn dezelfde paal. Foto 2 en 4 is de paal aan de andere kant van het veld !

Comments are now closed.