Jaaroverzicht 2015, soort van..

Dit zou mijn 10e jaaroverzicht worden. Maar door allerlei omstandigheden is er van fotograferen bar weinig terecht gekomen. Elk jaar roep ik dat ik het volgende jaar meer met fotografie ga doen en elk jaar lijkt het wel minder te worden. Dus dit jaar geen echt jaaroverzicht, maar een aantal foto’s die ik heb uitgezocht die ik vooral erg leuk, mooi en fijn vind. Foto’s die leuke momenten van 2015 markeren, aangezien het afgelopen jaar ook een hele hoop minder fijne momenten kende.

Ik heb dit jaar 2 ontslagrondes, als gevolg van bezuinigingen en herstructurering, ternauwernood overleefd. Hierdoor veel fijne collega’s kwijtgeraakt. Collega’s waar ik jaren heel goed mee heb samen gewerkt.
Ook mijn pogingen tot gezonder leven willen nog niet echt slagen. Blijft elke dag toch een worsteling om gezond en veelzijdig te eten met de vele verleidingen.  Ook het sporten is vaak nog een uitdaging. Zeker nu ik elke dag later thuis ben is het moeilijk om de motivatie te vinden om naar de sportschool te gaan. Ondanks alle redenen en smoesjes die ik kan verzinnen om niet te gaan en weer terug te vallen naar de “oude” Marco, probeer ik het toch vol te houden.
Door de pieken en extreme dalen die ik het afgelopen jaar, vooral met mezelf, heb doorgemaakt ben ik verschillende mensen kwijt geraakt. Mensen waarmee ik een hele goede band en vriendschap had, dacht ik. Blijkt toch weer hoe naïef ik ben. Daar waar ik vriendschappen verloren heb, heb ik met anderen een hechtere band gekregen. Tenminste, dat hoop ik. Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mezelf, met gelukkig veel hulp van anderen. Hierdoor is wel eea duidelijker geworden en op zijn plek gevallen. Ik ben er nog niet, dat weet ik ook wel, maar ben wel op de goede weg nu. Hierdoor hoop ik, nee weet ik dat 2016 een veel beter en leuker en fijner jaar gaat worden dan dat 2015 dat was.

Gelukkig kende 2015 ook leuke momenten: 20 jaar getrouwd, kamperen samen met Hella in een klein tentje, vakantie met z’n allen, de straatfotografie workshop die ik heb gevolgd om zo een reden te hebben om op pad te gaan met mijn nieuwe camera. Om zo maar eens een paar dingen te noemen (gelukkig zijn er nog wel meer te verzinnen). En in 2016 gaat nog veel meer leuke momenten kennen, daar ben ik van overtuigd! En ik ben erg blij en gelukkig dat ik die momenten met Hella, Dennis en Raoul mag mee maken!

Kinderdijk

Kinderdijk

Feestje

Feestje

Mistig

Mistig

Op de camping

Op de camping

Hella

Hella

Zonsondergang

Zonsondergang

ijsje

ijsje

Rotterdam

Rotterdam

Klaprozen

Klaprozen

kopje thee

Kopje thee

Hella

Hella

rood met witte stippen

rood met witte stippen

Alleen

Alleen

Marc John David Legerste, levende legende

Marc John David Legerste, levende legende

Familie

Familie

Gekapt

Gekapt

 

Voor wie nog eens de oudere jaarovezichten wil bekijken, dit zijn ze:

2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Comments

comments

This Article Has 2 Comments
 1. Anouk

  Ik vind ze prachtig!!!!!!

  Liefs je kleine nichtje

  PS: en mensen die niet mee gaan door diepe dalen zijn het stempel vriendschap niet waard!!!!

 2. Wim Merjenburgh

  Mooie tekst Marco.

  Wim

Comments are now closed.