Even uitwaaien

Ik had mezelf beloofd om naar het strand te gaan om daar wat foto’s te gaan maken. Ten eerste omdat ik al een hele tijd geen foto’s heb gemaakt en ten tweede om even lekker uit te waaien (en de wind door m’n haar te voelen). Het was er ook perfect weer voor.
Op het strand zelf was het best druk. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Maar goed, dat weerhield mij er (bijna) niet van om foto’s te maken. Ik wilde ook m’n ND-filter eens uit proberen. Ik had gezien (via google maps) dat er bij Kijkduin stenen golfbrekers waren. Helaas werd het vloed toen ik op het strand was, dus kon ik maar een paar ND foto’s maken, waarvan er maar eentje redelijk gelukt is. Ik heb wel m’n diafragma naar f/32 moeten zetten op ISO 100 om een sluitertijd van 8 tot 10 seconden te krijgen. Nadeel is dat echt alles dan scherp wordt en dan vooral de stof op de sensor van de camera. Ik ben bang dat ik nog een ND filter moet hebben om zo het licht nog meer tegen te houden. En niet meer op een redelijke zonnige dag aan de slag gaan wil ook wel helpen, denk ik.

Kijkduin is overigens niet m’n favoriete stukje strand. Mijn voorkeur gaat echt naar Burgh-Haamstede en omstreken. Gewoon omdat de omgeving daar zich ook leent om wat foto’s van te maken. Echt veel foto’s heb ik dus niet echt gemaakt. Er was gewoon te weinig om een leuk plaatje van te maken. En om nu iedereen die daar loopt op de foto te zetten is ook niet echt mijn ding. Volgende keer beter..

at the beach

at the beach

at the beach

at the beach

Comments

comments

This Article Has 1 Comment
  1. Ron Cromberge

    De eerste foto is toch een toppertje. Dat net niet helemaal schuimige heeft toch wel wat. Diafragma 32! dan krijg je ook nog erg veel last van diffractie. En het nadeel dat de algehele scherpte ook achteruit gaat.

Comments are now closed.