Een jaar later

Morgen is het precies een jaar geleden dat bij mij de knop omging. Geen vette troep meer. geen chips en weet ik veel wat allemaal niet. En sporten. veel sporten (voor mijn doen dan). En nu een jaar later heeft t denk ik wel z’ n vruchten afgeworpen. 33 kilo lichter een flink aantal kledingmaten kleiner, redelijk in vorm, al mag dat wel wat beter, meer vorm in mn lijf (vooral Hella is blij met mn sixpack (of hoe je die bobbels ook noemt).
Maar vooral in m’n hoofd is het een stuk lichter. Ik maak me een stuk minder zorgen om dingen. ik sta prettiger in het leven. En ik voel me vooral goed.

Het afgelopen jaar was best zwaar. Terwijl ik aan het afvallen was, ging de wereld om mij heen gewoon door en werd er door iedereen om mij heen lekker door gesmikkeld. Helemaal niets mis mee, maar in het begin was dat best zwaar. Nu maakt het mij niets meer uit. Ik ben gestopt met afvallen (tenminste dat probeer ik) en ga door met mijn nieuwe, gezonde levensstijl. Dus nog steeds geen patat of gebak maar salades en tomaatjes.
Het sporten viel ook niet mee (en af en toe nog steeds niet). Gelukkig heb ik veel hulp gehad van mijn trainingsmaatje, een op en top sportman.

Ook heb ik het afgelopen jaar veel steun gehad van familie en vrienden, maar ook veel negatief commentaar. En dat was ook moeilijk om mee om te gaan. Maar ook dat heb ik geleerd.

20130921163044-MN_MG_6607 _Y3P9843

 

Ik ga natuurlijk door met deze nieuwe manier van leven en het komende jaar ga ik mij proberen te focussen om meer conditie op te bouwen zodat ik meer krachttraining kan doen. En nog beter op mijn voeding letten. Dat houdt waarschijnlijk in dat ik moet leren om meer te eten en vooral wat.

Er is dus nog genoeg te doen en te leren het komende jaar, maar voor nu kijk ik tevreden terug naar het afgelopen jaar.

Comments

comments

This Article Has 1 Comment
 1. Hans Bens

  Hallo Marco,

  Je hebt een aardige jas uit gedaan,
  goed gedaan joggie.
  alles goed verder, ik dacht ik ga even op botter 17 kijken.
  toen zag ik dat je aardig wat kwijt was.
  zit je nog steeds bij die toko,ik hoor wel.

  groetje Hans

Comments are now closed.