4 dagen in Parijs

Afgelopen weekend zijn Hella en ik een paar dagen naar Parijs geweest. We waren er allebei nog nooit geweest en wisten niet echt wat ons te wachten stond. we hadden van te voren een beetje een planning gemaakt wanneer we wat zouden zien. Op vrijdagochtend zaten we om 9:00 uur in de Thalys om rond 11:30 in Parijs aan te komen. Daarna met de metro naar het hotel. En daar ging het al een soort van mis. We stapten een halte te vroeg uit, maar dankzij een aantal behulpzame fransen hebben we toch het hotel kunnen vinden.

Het verloop van ons weekendje zag er ongeveer zo uit:

Op de 1e dag hebben we de Sacre Coeur bezocht. Helaas was het wat mistig dus hadden we niet een heel spectaculair uitzicht over Parijs. Desalniettemin waren we onder de indruk. Daarna hebben Het Cimetière du Père-Lachaise bezocht. Een enorm grote en eeuwenoude begraafplaats waaronder Jim Morrison en Edith Piaf begraven liggen. Fantastisch al die oude graven. Op eea gekke manier straalt het rust uit. Aangezien de reis en al het lopen op de trappen van de Sacre Coeur ons aardig gesloopt en we nog een druk weekend voor de boeg hadden,  zijn we vroeg ons bed ingekropen.

De 2e dag begon met een simpel ontbijt in een piepkleine ontbijtzaal van het hotel.  Op het programma stonden eigenlijk maar 2 dingen. De Notre Dame en het Louvre. Allebei enorm indrukwekkend. Natuurlijk hebben we de Mona Lisa bezocht en de Venus van Milo in het Louvre. Maar ook zoveel ander moois gezien. Maar na een uur of 5 in het Louvre kon ik geen beeld of schilderij meer zien. Nog even een wandeling richting de Place de la Concorde en vanaf daar de metro naar de Eiffeltoren om die mooi verlicht in het donker te zien.

2014 - Paris

Dag 3 waren we gestart waar we gisteren zo’n beetje geëindigd waren. Place de la Concorde, maar nu bij daglicht. En vanaf daar richting de Arc de Triomphe, over de Champs-Élysées, waar een gezellige en leuke kerstmarkt was. Vanaf de Arc de Triomphe hebben we de metro genomen naar de eiffeltoren, maar nu vanaf de andere kant waar de fonteinen zijn, ook wel bekend als Jardins du Trocadéro. Vanaf daar hebben we de metro genomen naar de montmartre. Een echte kunstenaarswijk met het bekende plein waar je je portret kan laten tekenen of schilderen. Als afsluiter nog even de beruchte Moulin Rouge bekeken.

Dag 4 was de dag om weer naar huis terug te gaan. Maar niet voordat we nog een keer naar de Champs-Élysées waren geweest om een kop koffie te drinken bij Starbucks en nog even wat souvenirs kopen bij de Sacre Coeur en nog een laatste blik werpen op Parijs vanaf die hoge heuvel.

Een zeer geslaagde 4 dagen Parijs en wat ons betreft niet de laatste keer !

Natuurlijk heb ik heel wat foto’s gemaakt met zowel mijn iPhone als mijn gewone camera. Van die laatste heb ik de foto’s in een slideshow gestopt. Ook zijn de foto’s hier op Flickr te bekijken.

 

Comments

comments

This Article Has 1 Comment
  1. Edith

    Leuk verslag en mooie foto’s. Tip voor een volgende stedentrip, Sevilla, moet erg mooi zijn

Comments are now closed.