Zoom Experience 2009

Vandaag ben ik naar de Zoom Experience geweest. Dankzij een kaartje die ik gewonnen had via de weblog van Photofacts. Een van de sponsors, eleshop.nl, verlootte 5 kaartjes en ik won er 1 van. Noodgedwongen moest ik alleen gaan. diegene die ik in mijn omgeving gevraagd had, had al wat anders te doen. Begrijpelijk, want onze agenda staat ook bomvol met afspraken. Desalniettemin ben ik vanmorgen in de trein gestapt, gewapend met m’n 50D en m’n 50-135mm lens. Ik had ook m’n 12-24mm meegenomen, maar die heb ik niet gebruikt.

Vorig jaar ben ik ook al naar de Zoom Experience geweest en toen ben ik aangenaam verrast door oa de skatebaan en de ski-helling. Dit jaar verwachte ik eigenlijk net zoiets. Daarin ben ik dit jaar toch wel wat teleurgesteld. Niemand had dit jaar echt groot uitgepakt. Oke, de stand van Nikon was enorm, maar om wat leuks te fotograferen viel dit jaar toch wel wat tegen. De catwalk van Olympus was er ook weer. En dat vond ik toen en nu toch wel het leukste om wat foto’s van te maken. Wel had ik het idee dat het nog drukker was dan vorig jaar. En echt iedereen die daar rondliep had wel een camera bij zich. Van klein tot groot. Kinderen die foto’s maakten, mensen met zware, dure canons met nog duurdere lenzen en mensen die de boel vastlegden met hun mobiel.

Ik heb wel een hele hoop leuke en mooie dingen gezien, alleen was het te druk om wat langer bij een stand te gaan staan. Na een paar uur rondgezworven te hebben ben ik rond 3 uur weer huiswaarts gegaan. De Zoom Experience 2009 was een leuke beurs maar had voor mij toch nog wel wat groter gemogen. Tenslotte is de fotografie-markt naar mijn idee nog steeds groeiende. Iedereen koopt maar fototoestellen en iedereen maakt foto’s.

Hier is greep uit de foto’s die ik vandaag gemaakt heb.

Comments

comments