Vakantie 2009 – Ommen

Zomervakantie 2009 bracht ons dit jaar in Ommen. Geen Zeeland voor ons dit jaar. De afgelopen jaren hebben we redelijk slecht weer gehad in Zeeland en dan valt een vakantie aan zee toch behoorlijk tegen. Dus hadden we dit jaar besloten om eens ergens anders te gaan kijken. En een vakantiepark in Ommen was dit jaar de gelukkige om ons te ontvangen. We vertrokken met regen en toen we aankwamen was de zon aardig doorgebroken. Het park zelf was niets bijzonders. Een vervallen kinderboerderijtje, een zwembad die niet al te groot was en voor de rest  niets. Gelukkig hadden de jongens genoeg aan het zwembad en hun gameconsoles (Nintendo DS, PSP). Het weer is redelijk tot goed geweest in Ommen (op een windhoos na dan). Veel regen, maar ook genoeg zon om buiten te zijn. We hebben veel gewandeld, gelezen en gegeten (!). Genoeg om toch redelijk uit te rusten.

De jongens wilde heel graag naar Pretpark Slagharen. En omdat we hier toch dichtbij waren (half uurtje rijden) en omdat we korting zouden krijgen hebben we met z’n viertjes daar een dagje rondgelopen. Dennis had het meeste lef van ons allemaal. In bijna alle dingen die hoog of over de kop gingen is hij in geweest. Hella en Raoul komen daar achteraan. En ik ? Ik had me de nobele taak op me genomen om op de tassen te passen en wat foto’s te maken. Al die dingen zijn mij veel te hoog of gaan te snel. Ik was er zelf al eens geweest toen ik een jaar of tien was. Ik vond het wel jammer om te ontdekken dat er weinig van toen nog aanwezig was. Destijds heb ik wel de achtbaan genomen waar nu Hella en Dennis in gingen. Ik snap niet dat ik dat toen gedurft heb. De rit van Hella en Dennis is gefilmd en heb ik op youtube gezet.

De hele vakantie heb ik rond gelopen met een camera om m’n nek om maar wat leuke plaatjes te schieten.Helaas niet meer dat wat snapshots. Ik had stiekum gehoopt dat ik nog wat “uitmuntende” foto’s kon maken, maar helaas. Maar gelukkig gaat het om fotografie om het doen en niet om het resultaat, toch ?

Ommen en omgeving is leuk om een vakantie door te brengen, maar we hebben toch de hele vakantie tegen elkaar geroepen dat we het strand en de zee miste. Dus waarschijnlijk wordt het volgend jaar toch maar weer een vakantie aan zee !

Comments

comments