Rotterdam Marathon 2009

Marathon Rottterdam 2009Gisteren was voor de 29e keer de marathon van Rotterdam. De club waarvoor ik werk liep met een aantal man/vrouw mee met de volledige marathon. Ook liepen ze met 3 estafette-teams mee. Zelf heb ik dit jaar voor de 29e keer niet meegelopen. Maar wel ben ik voor de 2e keer wezen kijken (gewapend met 2 camera’s natuurlijk). Vorig jaar had ik niet de beste plekjes qua sfeer, maar dit jaar ben ik in de stad zelf gebleven. Voor de start ben ik over de erasmusbrug gelopen om daar een fijn plekje te vinden. Maar helaas, de mooiste plekjes waren afgezet door de politie. Dan maar op de brug zelf. En wat geweldig was dat ! Die enorme mensenmassa denderend over de brug heen als een stampede !

Toen iedereen geweest was ben ik nog snel even bij de 10 kilometerloop wezen kijken en nog een paar plaatjes gemaakt. Daarna weer snel terug naar de erasmusbrug om daar de marathonlopers weer van de brug te zien komen. Wat een geweldig gezicht was dat. En wat een fijn plekje had ik om foto’s te maken. Qua weer was het ook super om foto’s te maken. niet te felle zon, lekker difuus licht. Maar voor sommige lopers was het echt te warm. Nou, ik heb bewondering voor iedereen die heeft meegelopen. En volgend jaar ben ik er weer bij.

De foto’s van de Rotterdam Marathon zijn hier te bekijken.

Comments

comments