Minishoot Hella, strobist-style

Vandaag wilde ik eigenlijk een leuke shoot met Hella gaan doen. Gewoon om m’n nieuwe strobist-gear te spelen, met name m’n 28″ softbox. Maar helaas zat het weer behoorlijk tegen. Miezerregen, drassige gronden, kou. Balen dus. Natuurlijk had ik een setup voor binnen kunnen neerzetten, maar ik wilde juist eens buiten aan de slag. Gelukkig was het eind van de middag gestopt met regenen, dus konden we toch nog even naar buiten. Heel erg ver weg zijn we niet geweest, namelijk in de tuin. Het lastige van in de tuin foto’s maken, is dat je enorm moet opletten dat je niet allerlei daken van huizen op de foto zet. Dus dat was nog wel even een uitdaging.

De foto’s zijn niet echt heel erg bijzonder of spectaculair geworden, maar dat was ook (nog) niet echt de bedoeling. Het ging er mij om hoe ik met flitsfotografie buiten om moest gaan. En dat was nog niet echt makkelijk. Ik heb een aantal “standjes” uitgeprobeerd: softbox links op ooghoogte, softbox links zo hoog mogelijk, naar beneden flitsend, softbox op ooghoogte voor het model (Hella). Voornamelijk die 2e setup beviel me eigenlijk wel. Op deze manier boots je eigenlijk de zon na.

Hopelijk is de winter snel voorbij en wordt het wat aangenamer buiten zodat ik me nog meer bezig kan houden van deze vorm van fotografie.

Hella

Hella

Hella

Hella

_MG_5892

Comments

comments