Hella (analoog)

Naast mijn nieuwe Fuji heb ik ook nog steeds een ruim 40 jaar oude,analoge Canon camera (Canon AE-1). En zo nu en dan maak ik hier ook nog wat foto’s mee. Omdat zowel de film als het afdrukken niet erg goedkoop is, schiet ik best aan de zuinige kant. Maar het is elke keer als ik er een foto mee maak een geweldige ervaring en belevenis. Het handmatig scherpstellen, de juiste sluitertijd en diafragma bepalen en dan het geluid van de sluiter. Elke foto die ik er mee maak is een feestje. En als de foto nu ook nog eens gelukt is, dan is het helemaal dikke pret.

Omdat ik nog steeds een fanatieke beginnende fotograaf ben, zijn mijn onderwerpen nog redelijk beperkt. In dit geval stonden op het laatste rolletje best veel foto’s van Hella. Dus daarom dit stukje en deze foto’s. Het rolletje was dit keer een Kodak Tri-X 400 (zwartwit rolletje) en de negatieven zijn ingescand met mij Plustek 8100 scanner. Met Adobe Lightroom alleen een klein beetje scherpte toegevoegd.

Hella

Hella

Hella

Hella

Hella

Hella

Comments

comments