Een avondje op de kermis

Maandagavond ontving ik een mailtje van iemand van onze fotoclub. Of er geïnteresseerden waren om een avondje op de kermis in Rotterdam foto’s te maken. Aan gezien ik op dit moment een soort van writersblock heb (gebrek aan inspiratie) leuk het me wel leuk om dit te gaan doen. Wie weet komen er wel aardige plaatjes uit.  Dus gisterenavond met m’n camera naar de kermis. De opkomst was niet zo heel groot. We liepen met z’n vieren over de kermis te zwalken. Eigenlijk had ik mijn statief mee moeten nemen om al die bewegingen te vast te leggen. Maar dat vond ik thuis nog zo’n gesjouw. Dus heb ik me moeten behelpen met de camera ergens op of tegen te leggen/zetten en dan maar hopen op het beste. Veel foto’s heb ik genomen met een diafragma tussen de f/10 en de f/22 met een iso van 125 en 1000 (afhankelijk of ik beweging wilde) en een sluitertijd van max. 4 seconden.
Ik ben zelf redelijk tevreden over het resultaat. Ik heb een dikke 400 foto’s gemaakt waarvan er nu 32 aardige platen van over zijn gebleven. Ik weet het, ik ben misschien wel te kritisch voor mezelf. Maar als ik de lat niet steeds hoger leg is er op den duur ook niets meer aan. Avondfotografie blijft toch een uitdaging.

Tijdens het foto’s maken merkte ik dat m’n 2e lens ook kuren vertoond. Dit is m’n 50mm lens.Gelukkig is dit een betaalbare lens die ik dus ook snel ga vervangen.

Comments

comments