“Daar zitten we dan !” – vakantie 2010

“Daar zitten we dan !”. Dit was zo’n beetje het eerste wat er gezegd werd deze vakantie. Net als andere jaren (met een uitzondering van vorig jaar) zaten we op ons stekkie in Burgh-Haamstede. Lekker vertrouwd. En zolang het weer mee wil werken is het een fantastisch stekkie. En dat deed het gelukkig. We hebben ontzettend veel zonnige dagen gehad en hebben letterlijk uren op het strand gelegen. Daar heb ik helaas wel voor moeten boeten. Het is toch beter om jezelf in te (laten) smeren met zonnebrand. Scheelt een hoop slapeloze nachten. Maar met een handdoekje, zonnetje, een biertje en een goed boek (Allan Folsom) is echt enorm genieten.

We hadden voor deze vakantie een lijstje gemaakt om dingen te doen en ondernemen op regenachtige dagen. Dat lijstje hebben we dit jaar niet nodig gehad ! Naast de uren op het strand hebben we ons ook prima vermaakt met een boswandeling, winkelen en ook gewoon niets doen. En op die enkele slechte dag (vooral veel wind) zijn we toch naar het strand gegaan.

Omdat het elke keer zo mooi weer was, was er natuurlijk ook een prachtige zonsondergang. En die moest natuurlijk ook vastgelegd worden. Wel een beetje jammer dat ik op het strand zat foto’s te maken en er een horde jongetjes die het leuk vonden om elke keer in beeld te lopen (nee, niet m’n eigen jongens). Gelukkig heeft dat de pret niet bedorven en heb ik toch een aantal leuke plaatjes kunnen schieten.

Ik had me voorgenomen om meer gericht foto’s te maken. Dus minder familiekiekjes en meer doordachte foto’s. Beetje experimenteren met ND filters en IR-filters. Ik had zelfs m’n Westcott Apollo softbox meegenomen. Maar wat is een vakantie zonder kiekjes ? Dus ik heb toch best aardig wat van die kiekjes gemaakt. Maar die softbox heb ik (op zacht aandringen van Hella) toch nog wel gebruikt. Samen zijn we bossen/duinen in gedoken om daar wat foto’s te maken. Ik ben er zelf heel erg tevreden over.

Deze vakantie duurde, net zoals alle vakanties, veel te kort ! En volgend jaar ? Misschien weer Zeeland, als het weer, net zoals dit jaar, mee wil werken. Want zon, zee, strand… Wat wil je nog meer ?

Oja, onze vakantie-kiekjes…

Comments

comments