30e editie Rotterdam Marathon

Vandaag stond in het teken van de Rotterdam Marathon. En nee, ik liep zelf niet mee. Al had ik dat gevoel wel toen ik na een dagje Rotterdam thuiskwam.

Net zoals vorig jaar liepen er wat fanatieke collega’s mee die ik vast wilde leggen. Tot mijn verbazing had ik op 2 van de 3 plekjes waar ik stond een goed plekje kunnen bemachtigen.Geen pers voor m’n neus. Nouja, bijna niet. De professionele fotografen met hun kanonnen van lenzen (voelde me best een beetje zielig met m’n cameraatje) hadden het plan opgevat om te gaan zitten. Helemaal goed ! Maar echt relaxt foto’s maken is het niet. De renners zijn voorbij voordat je het weet. En als je dan ook nog eens je collega’s zoekt tussen die tienduizenden renners is het bijna een onmogelijke opdracht. Ik heb ze dus ook gemist op locatie nummer 1. Gelukkig heb ik ze op de 2 overige locaties wel kunnen spotten en fotograferen. Alleen wilde het weer niet echt meewerken. Ik heb uren staan blauwbekken op de Erasmusbrug wat overigens het foto’s maken ook flink lastig maakt. Zeker als je bijna geen gevoel meer hebt in je vingers. Volgend jaar moet het toch echt minstens een graad of 20 zijn !

Comments

comments