Valkenburg

Een paar maanden geleden had Hella bij het Kruidvat een hotelovernachting gekocht. En natuurlijk vergaten we bijna deze te verzilveren. Alle weekenden waren al volgeboekt bij de deelnemende hotels dus boekten wij ons “weekendje” op een woensdag. De omgeving van Valkenburg leek ons wel wat (grotten, terrasjes en een kabelbaan) dus boekten wij onze overnachting bij het Fletcher Hotel Valkenburg.

Na een rit van een paar uur (alle ritten die langer dan een half uur duren is voor mij erg lang) waren we afgelopen woensdag in het centrum van Valkenburg. Je verwacht dat een plaats als Valkenburg bruist. Zeker aan het eind van de ochtend/begin van de middag. Niet dus. Compleet uitgestorven. Maar dat weerhield ons er niet van om op een terras, waar alleen het personeel aan een tafeltje zat, een kop je koffie met een natuurlijk een stuk vlaai te nemen. Hierna deden we onze eerste verkenning van de straatjes van Valkenburg. Erg leuk plaatsje en in de verte kon ik al de Wilhelminatoren zien, waar je met de kabelbaan naar toe kon.

Grotten. Die leken ons best leuk om te verkennen. Jammer dat ze alleen rondleidingen deden op bepaalde tijden. En gezien de enorme drukte (niet dus) zou dit wel eens niet door kunnen gaan. Eerst maar wat eten. Het was al immers lunchtijd geweest. Na onderling overleg hadden we besloten om maar geen grot te gaan verkennen. Dit zou dan een rondleiding worden met alleen de gids. En ik had weinig zin om complete gesprekken te voeren met iemand die ik amper versta (ja dat Limburgs valt niet mee). Overigens was het ondertussen ook tijd om in te checken in het hotel. Maar eerst een Caramel-Zeezout ijsje.

Mooie, moderne lobby. Aardige mensen ook. Maar toen de kamer. Alsof de tijd 40 jaar had stilgestaan! Ok, de bedden waren redelijk, maar de rest. Een deur met een scheve opplakspiegel. Vloerbedekking waar volgens mij eea in leefde. Een badkamer die er smoezelig uitzag. Gelukkig was het maar voor 1 nacht! Nu snap ik die goedkope hotelbon.

Na ons wat opgefrist te hebben terug naar het, nu wel wat drukkere, centrum van Valkenburg. Er moest natuurlijk wel wat gegeten worden. We liepen een grill restaurant binnen omdat de kaart die buiten hing er wel goed uit zag. Ik las de woorden Argentijns, steak en grill. Dus moest wel goed zijn. Nou, niet dus. Een T-bone voor mij en een gegrilde kip voor Hella. Met wat peper en zout (of wat andere kruiden) zou dat niet mis kunnen gaan. Helaas waren ze de kruiden (incl peper en zout) vergeten! Zelfs de Spa blauw was niet te drinken. Ach, we hadden gegeten.

De volgende dag stond de kabelbaan op het programma. Ik met mijn hoogtevrees kneep em al. Maar eerst een ontbijt in het hotel, welke best goed te noemen was. Ons lekker volgestopt met koolhydraten en eiwitten.  Op naar de kabelbaan. Dit zou letterlijk het hoogtepunt van onze daagjes weg zijn. “Sorry Mevrouw” (was tegen Hella) “Maar we zijn alleen op zaterdag en zondag open”. Balen ! Dan maar koffie met een lekkere vlaaienpunt. “Sorry Mevrouw” (weer tegen Hella) “Maar we hebben geen kersenvlaai. Alleen nog maar appel en room”. Lekker dan.

Tijd om uit  te checken en de rest van de dag in Maastricht door te brengen. Prachtig terrasjes-weer.  Wat een leuke stad is Maastricht. Gezellig druk en leuke winkelstraatjes. En terrasjes (had ik dat al gezegd ?).  Beetje rondgelopen, geshopt en rondgekeken. En heerlijk geluncht. Nog even snel een kop koffie en een appelpunt in een tot boekenwinkel omgebouwde kerk voordat we naar huis gingen.

Nog een snel langs de MacDonalds om een paar heerlijke dagen weg af te sluiten.

Natuurlijk had ik mijn nieuwe camera meegenomen (ook mn oude Canon van 40 jaar oud, maar die foto’s komen nog) en wat plaatjes gemaakt. Mooi moment om van alles uit te proberen en te testen. Onderstaande foto’s zijn een impressie van onze paar dagen weg. Alle foto’s zijn hier terug te kijken.

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg
\
Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Paar dagen limburg

Comments

comments