Pulitzerprijs 2009

Gisteren zijn de winnaars bekend gemaakt van de pulitzerprijs. Deze prijs is voor mensen bedoeld die net iets meer te geven hadden op het gebied van journalistiek. En Journalistieke fotografie is de mooiste vorm van photografie voor mij. Het is zo puur en zo echt. Zo vol emotie.
Zo ook de categorieen van deze prijs waar ik het meest in geinteresserd ben zijn: Breaking News Photography en Feature Photography. De winnaars van deze categorieen zijn respectievelijk Patrick Farrell (Miami Herald) en Damon Winter (New York Times).

Damon Winter heeft een fantastische reportage gemaakt over de campagne van President Obama.

Maar de reportage die mij het meest geraakt heeft is die van Patrick Farrell over de effecten van de Orkanen en tropische stormen in Haiti vorig jaar.  Zoiets kan je je eigenlijk niet voorstellen als je hier in Nederland woont ? Een reportage als deze laat mij in ieder geval beseffen dat wij het enorm rijk hebben, hier in dit kikkerlandje. We lopen met z’n allen we te klagen over de kredietcrisis, de politiek, het weer maar als je deze foto’s ziet wordt je vanzelf stil…

Comments

comments