Druppels – poging 2

Vandaag is mijn nieuwe cactus V4 binnen gekomen. Hiermee kan ik eindelijk mijn flitser (canon 580EX) van de camera af gebruiken. Draadloos dus. Dit schept voor mij weer onnoemelijk veel mogelijkheden. Het fotograferen van druppels is er 1 van. Ik heb de hele keuken moeten verbouwen en zo druppels uit een diepvrieszakje in een zwart steelpannetje te laten vallen. Een wit stukje papier erachter en daarop met halve kracht op flitsen. Camera had ik ingesteld op 1/250e en een diaframa van f/14 tot f/20. En dan maar veel schieten. Op een gegeven moment weet je wel wanneer de druppel valt. Zo heb ik net heel wat plaatjes staan schieten en ook enorm veel plaatjes weer weggegooid. Maar er zitten wel een paar aardige foto’s bij die de moeite waard zijn. Zeker voor een 2e poging.

Wat ik geleerd heb: Ik heb een betere stellage nodig om mijn zakje water aan op te hangen. Ook heb ik een grotere pan nodig.  Een andere lens zou ook handig zijn, want macro’s schieten op 200mm is toch best lastig. Volgende keer ga ik ook eens aan de slag met andere vloeistoffen (karnemelk oid). En andere achtergrondjes.

Deze onderstaande foto’s zijn niet in zwartwit gemaakt en ook niet zwartwit ge-photoshopped. Gewoon een wit velletje papier en een zwarte pan. Binnenkort meer in het botter17-theater..

Drops

Drops

Drops

Drops

Dit is trouwens een goede tutorial over het maken van druppel-foto’s.

Comments

comments